Boka mustning

Nu har vi flyttat till våra nya lokaler på Campus Roslagen. Vi pressar äpplen ett par gånger i månaden och har du fryst frukt eller välbevarade äpplen som du vill att vi ska musta till dig så hör av dig så hittar vi en tid som passar.

Även om mustningssäsongen är över så håller vi igång verksamheten i musteriet. Har du äpplen att musta så hör av dig, helst per mail eller via kontaktformuläret här på hemsidan, så bokar vi in en tid. Bokningssystemet är nedstängt och vi öppnar upp det igen i juli/augusti, lagom till årets skörd är mogen.

För att äpplena ska gå att pressa måste de vara hårda och krispiga. Mjuka och mjöliga äpplen ger ingen bra must och sätter igen våra filter. Är du tveksam om äpplet är moget så börja med att smaka, är äpplet gott att äta så blir musten god. Du kan även titta på kärnorna, bruna kärnor betyder moget äpple.

Priser

15-60 kg frukt: 125:- per 3-liters bag-in-box
Över 60 kg frukt: 90:- per 3-liters bag-in-box

1-liters glasflaska: 55:-

Har du svårt att ta hand om din äppelskörd?

Kom till oss så förvandlar vi dem till härlig äppelmust. Har du minst 15 kg så får du must av dina egna äpplen, förpackad i en praktisk 3-liters bag-in-box, eller i fina glasflaskor. Musten håller minst ett år, lagom till nästa års skörd är färdig.